Düğün Menüsü Nasıl Yapılır

Düğün hazırlıkları içerisinde nefes alıp güzel, lezzetli yemek alternatiflerini tatma fırsatının yakalanacağı zaman dilimleri düğün menüsü seçilmesidir. Peki, düğün menüsü nasıl yapılır? Adayların seçim yapabilmesi için düşündükleri catering firmalarının menülerini ve şartlarını öğrenerek işe başlamaları gerekir. Menülerin tadılması ayrı bir güzellik olacaktır. Menü seçiminde ilk kural herkesin yüzde yüz beğenmesi mümkün olmayacağı için gerçekçi davranıp ortak beğeniyi sağlayacak tatları bir arada toplamaya özen göstermek gerekir. Çocuk menüsünün unutulmaması gereken düğün yemeğinde bütçe elveriyor ise açık büfe tercih edilebilir. Böylece kırmızı et seven de balık tercih eden de mutlu olacaktır. Böyle bir imkân yok ise çorba tavuklu ise ana yemeğini kırmızı et, salata deniz ürünleri ile seçileceği gibi, etsiz bir yemek de menüye yerleştirilerek her şeyden bir parça tercih edilmelidir.dugun-menusu

Özel Konuklara Özel Menü

Davetli yelpazesi çok geniş ise menüyü de ona göre seçilmelidir. Düğün menüsü nasıl yapılır hususunda yaşlı, tansiyon hastaları, diyabet hastaları, hamile ve alerjisi olanların da olabileceği düşünülerek hareket edilmelidir. Menünün en altına sağlıklı seçenekler başlığı açılmalı ve bu başlık altında daha çok rastlanan hastalıklara özel menüler yerleştirilebilir. Böylece rahatsızlıkları üzmeden onlara düşünüldüklerini göstererek mutlu edebilirsiniz. Böyle bir menü sunularak yapılan merasim uzun zaman konuk severliği ile konuşulacak ve asla unutulmayacaktır. Tabi düğün ikramlarının tadı ve lezzeti önemli olduğu kadar hijyeni de önemlidir. Davetlilerin tertemiz, lekesiz servisler ile ağırlanması kadar özel bir şey yoktur. Masa düzeni, servis takımlarının temizliği ve yemeklerin tertemiz bir ortamda yapılmasına da dikkat edilmelidir.

dugun-menusu-secimi

Mevsimine Göre Menü tercihi

Düğün menüsü nasıl yapılır konusunda mevsimler dikkate alınmalıdır. Havaların hafiften soğuduğu sonbahar aylarında yapılacak düğünlerde hafif yemeklerin yerini kırmızı etli, karamelli elmalar, Hindistan cevizli tatlıların olduğu menü tercih edilebilir. Kış düğünlerinde gelen misafirlerin güzel ağırlanması için menüde başlangıç tabağında patatesli yoğurtlu tatlar sunulmalı, ana yemekte hamur işli et yemekleri, tatlı olarak da portakallı, çikolata dolgulu tatlar seçilebilir. Yaz düğünlerinde sıcak havaların etkisi ile iştahın olmayacağı düşünülerek menü seçilmelidir. Hafif lezzetlerin olduğu başlangıç tabağını mümkün olduğu kadar hafif ana yemekli bir menü takip etmelidir. Mevsim yeşilliklerin sunulduğu salata daha çok rağbet görebilir. Soğuk tatların olduğu büfelerin yanında düğün pastası dondurmadan seçilebilir.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s